A tél legfőképpen a különböző ízesítésű tea, forralt bor és forró csokoládék időszaka. Az esti pihenéshez, olvasáshoz, kuckózáshoz ajánljuk ezeket a különleges recepteket. Ha a klasszikus ízeket meguntuk és kedvünk támad kipróbálni néhány új, izgalmas receptet akkor nem is kell tovább keresni, mert ajánlunk most Neked néhány igazán különleges forró csoki receptet. Próbáld ki és teszteld, akár magadon , a párodon vagy gyermekeden, és a siker nem marad el! Tudjuk, hogy a gyerekek nagyon kedvelik a szívószálat. Ezért ajánljuk a Pandoo bambusz szívószálat. Újrahasználható, könnyen tisztítható és nem termelünk vele felesleges szemetet.

Forró csokra fel! De csakis Pandoo bambusz szívószállal!

FAHÉJAS FORRÓ CSOKI

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 1 ek méz
  • 1 rúd fahéj
  • 0,5 cs vaníliás cukor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 3 dkg étcsokoládé

Belecsorgatjuk a mézet a tejbe, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót és a fahéjat, majd melegítjük. Ha már jó forró, beletördeljük a csokit, jól elkeverjük és már mehet is a bögrébe.

fahejjas forro csoki

KRÉMES FORRÓ CSOKI

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek tejszín
  • 6 dkg étcsokoládé
  • cukor ízlés szerint

csokolade

Készítsük elő az alapanyagokat külön külön egy tányérra, így biztos nem marad ki semmi a receptből. A felmelegített tejbe aprítsuk bele  a csokit, keverjük hozzá a kakaót, a tejszínt és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Forrón, pohárba öntve tejszínhabbal fogyaszthatjuk.

PILLECUKROS FORRÓ CSOKI

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 cs vaníliás cukor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 3 dkg étcsokoládé
  • 1 rúd fahéj
  • pillecukor

A tejet a fahéjjal felmelegítjük, hozzá kanalazzuk a tejszínt, a kakaót és a vaníliás cukrot. Néhány perc múlva le is vehetjük a tűzről, és bögrébe töltve a forró csokiba potyogtatjuk a pillecukrot.

forró csoki bambusz szivoszallal

MANDULÁS FORRÓ CSOKI

Hozzávalók:

  • 1 csésze tej
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál darált mandula vagy mandulaaroma

Ismét egyszerűen csak össze kell keverni az alapanyagokat, azonban ha egész mandulát használsz, turmixold össze a tűzhelyen főzött forró csokival, hogy ne maradjanak benne pici manduladarabkák.

GESZTENYÉS FORRÓ CSOKI

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze tej
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál gesztenyepüré

Készítsd el egy lábasban a forró csokit, majd turmixold össze a gesztenyepürével. Ha maradtak benne gesztenyedarabkák, szűrd le. Természetesen mindez tejszínhabbal az igazi, a tetejére pedig csokireszeléket, kakaóport vagy tortadarát is szórhatsz.

0