A tél legfőképpen a különböző ízesítésű tea, forralt bor és forró csokoládék időszaka. Az esti pihenéshez, olvasáshoz, kuckózáshoz ajánljuk ezeket a különleges recepteket. Ha a klasszikus ízeket meguntuk és kedvünk támad kipróbálni néhány új, izgalmas receptet akkor nem is kell tovább keresni, mert ajánlunk most Neked néhány igazán különleges forró csoki receptet. Próbáld ki és teszteld, akár magadon , a párodon vagy gyermekeden, és a siker nem marad el! Tudjuk, hogy a gyerekek nagyon kedvelik a szívószálat. Ezért ajánljuk a Pandoo bambusz szívószálat. Újrahasználható, könnyen tisztítható és nem termelünk vele felesleges szemetet.
Forró csokra fel! De csakis Pandoo bambusz szívószállal!
FAHÉJAS FORRÓ CSOKI
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 1 ek méz
- 1 rúd fahéj
- 0,5 cs vaníliás cukor
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 dkg étcsokoládé
Belecsorgatjuk a mézet a tejbe, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót és a fahéjat, majd melegítjük. Ha már jó forró, beletördeljük a csokit, jól elkeverjük és már mehet is a bögrébe.
KRÉMES FORRÓ CSOKI
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek tejszín
- 6 dkg étcsokoládé
- cukor ízlés szerint
Készítsük elő az alapanyagokat külön külön egy tányérra, így biztos nem marad ki semmi a receptből. A felmelegített tejbe aprítsuk bele a csokit, keverjük hozzá a kakaót, a tejszínt és a cukrot. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Forrón, pohárba öntve tejszínhabbal fogyaszthatjuk.
PILLECUKROS FORRÓ CSOKI
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 0,5 cs vaníliás cukor
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 dkg étcsokoládé
- 1 rúd fahéj
- pillecukor
A tejet a fahéjjal felmelegítjük, hozzá kanalazzuk a tejszínt, a kakaót és a vaníliás cukrot. Néhány perc múlva le is vehetjük a tűzről, és bögrébe töltve a forró csokiba potyogtatjuk a pillecukrot.
MANDULÁS FORRÓ CSOKI
Hozzávalók:
- 1 csésze tej
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál darált mandula vagy mandulaaroma
Ismét egyszerűen csak össze kell keverni az alapanyagokat, azonban ha egész mandulát használsz, turmixold össze a tűzhelyen főzött forró csokival, hogy ne maradjanak benne pici manduladarabkák.
GESZTENYÉS FORRÓ CSOKI
Hozzávalók:
- 3/4 csésze tej
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál gesztenyepüré
Készítsd el egy lábasban a forró csokit, majd turmixold össze a gesztenyepürével. Ha maradtak benne gesztenyedarabkák, szűrd le. Természetesen mindez tejszínhabbal az igazi, a tetejére pedig csokireszeléket, kakaóport vagy tortadarát is szórhatsz.