Miért használj mosható bambusz arctisztító korongot az eldobható vattapamacs helyett?

A mosható bambusz arctisztító korong tökéletes zero waste megoldást nyújt az eldobható, egyszer használatos vattakorongok helyett, amelyek erősen terhelik a környezetet, mivel körülbelül 1 perc után máris a kukában kötnek ki. Ha azt nézzük, hogy a nők többsége márpedig használ sminklemosó pamacsot, általában mindennap, akár 2-3 darabot is, ez rendkívül nagy mennyiségű szemetet jelent! Összetételükben található műanyag is, sőt a csomagolása is az amitől nem tud lebomlani, ráadásul szelektíven se lehet gyűjteni.

Azonban érdemes jól megvizsgálni a mosható korongokat is, ugyanis azok közül sem mindegyik 100% pamut. Fontos, hogy a frottír is 100% pamut legyen, mert többen használnak ugyanis olyan frottír anyagot, amely csak 80% pamut, 20%-ban poliészter. Ezt úgy tudod könnyen megállapítani, hogy egyszerűen megfogdosod a korongot. Ha teljesen puha, akkor 100% pamutból vagy bambusz szálakból készült, ha viszont kicsit merevebb, keményebb a korong, hajlítgatáskor “kattog”, akkor az sajnos nem 100% pamutból készült.

Vannak olyan mosható korongok is, amelyek duplafalas frottírból készülnek, ami leginkább a “törölközőhöz” hasonlít, amely pár használat után “bekeményedik”.

A Pandoo arctisztító korongok 100% bambusz szálakból készültek nagyon puhák és élettartamuk végén komposztálhatóak!

Hogyan távolítsd el a sminket a mosható koronggal?

A mosható bambusz arctisztító korong használata rendkívül egyszerű, tulajdonképpen ugyanúgy működik, mint az eldobható vattapamacs. Csak tegyél rá pár cseppet a sminklemosódból, majd távolítsd el a sminket. Arcradírozáshoz is használhatod őket, enyhén radírozó hatásuk miatt kiválóan távolítják el az elhalt hámsejteket a bőrről.

 

Hogyan tisztítsuk az arctisztító korongot?

A korongok legegyszerűbb tisztítási rutinja az, ha közvetlen használat után megmossuk őket egy kis szappanos vízben. Így könnyebben kijönnek a makacs foltok, de lehet mosógépbe is mosni őket a kis mosózsákjukban, 30-40 fokon.

Válassz az arctisztító korongjaink közül. Ha ajándékba szeretnéd , válaszd a 18 db-os sminklemosó és arctisztító korong bambusz tárolódobozzal.

 

 

 

0