Már a recept elolvasásakor a szánkban érezhetjük az ínycsiklandó ízek harmóniáját.
Az egészben a legjobb az , hogy ehhez a szuper könnyű recepthez nincs szükség fagylaltkészítőre csak nagy teljesítményű turmixgépre!
Próbáld ki Te is:
 
Ezekre lesz szükséged az elkészítéséhez:
-70 g kesudióvaj
– 2 evőkanál rizsszirup (vagy bármely más választott szirup)
– ½ teáskanál őrölt vanília vagy vanília kivonat
 
2. A karamellhez
 
– 20 g mogyoróvaj
– 30 g kókuszdióvirág-szirup (itt használhatunk másik szirupot is , de a kókuszdióvirág-szirup a legjobb ,kemény állaga miatt, és kiválóan alkalmas karamellre)
– 1 teáskanál növényi ital
– egy kis sót
 
. A kakaómázhoz és a dekorációhoz:
 
– 100 g vegán csokoládé
– 1 teáskanál kókuszdióolaj
– kb. 50 g sült és sózott földimogyoró
 
Amire szükség lesz még: 4 jégkrémforma és 2 komposztálható eldobható bambusz szívószál a pandoo-tól. ( Ugye erre nem is gondoltál, hogy a szívószálat felhasználd másra is?)
 
Először összekeverjük a jégkrém alap összetevőit. Ez akkor működik legjobban, ha a kesudióvajat szoba hőmérsékletű , mert így alakul ki teljes tejszínessége. Keverjük össze az összetevőket, amíg sima, viszonylag folyékony masszává nem alakul ki.
Tegye félre a fagylalt alapot, és keverje össze a karamell összetevőit.
A két alap összekeverésével durva márványhatás jön létre. Szükség esetén itt is hozzáadhat néhány sózott földimogyorót!
Ezután tegye a fagylalt keveréket a formákba, vagy formázzon jégkrémet a szívószál végére és hagyja állni a fagyasztóban legalább 4 órán át.
Amíg a fagylalt a fagyasztóban van, olvassza fel a csokoládét és szórja bele a mogyorót.
Ha megfagyott a fagyi mártsa bele a csokoládéba, és hagyja megdermedni.
Jó étvágyat hozzá!
0