Avagy mire lesz szükséged ha visszatérsz a munkahelyedre:

Otthonról dolgozni sokak számára egyenlő az álommunkával. Saját magunk osztjuk be az időnket, nem kell a reggeli dugóban bosszankodni, és ha úgy tartja kedvünk, egész nap nem kell szólnunk senkihez. Igen, egy introvertált személyiségnek ez maga a megtestesült álom. Azonban nem mind vagyunk így ezzel, vannak, akik számára egy ilyen munka pont, hogy inkább büntetés. Nekik nyilván nem okoz gondot, sőt, inkább megváltás visszatérni a zsizsegő irodába.

Legyünk türelmesek!

Ne várjuk el magunktól, hogy egy hosszabb időszak után, amikor otthonról dolgoztunk egyedül, egyik napról a másikra visszaszokunk az irodai közegbe. Sok szempontból nagy a változás egy ilyen váltásnál, amihez érthető módon egy kis időre van szükségünk. Legyünk türelmesek magunkhoz.

Ha megszoktuk, hogy a saját ritmusunkban és időbeosztásunkban dolgozunk, olyan zenét hallgatunk, amit mi szeretnénk, és ha éppen úgy tetszik, hangosan énekelgetünk, biztosan kihívást jelent újra összecsiszolódni a keretekkel, szabályokkal, kollégákkal. Elsőre nem fog minden menni, de szép lassan visszarázódunk majd a kerékvágásba!

Szerelkezzünk fel!

Az egyik legnagyobb előnye az otthoni munkának, hogy bármi, amire hirtelen szükségünk lehet, karnyújtásnyira van tőlünk, vagy legalábbis bármikor felpattanhatunk és odasétálhatunk érte. Ha egy kis édességre vágyunk, csak kinyitjuk a hűtőt, és kivehetünk belőle valami finomat. Ha zenét szeretnénk hallgatni, egyszerűen csak elindítjuk kedvenc albumunkat, ha pedig fázunk, előkaphatjuk kedvenc kardigánunkat a szekrényből. Mindez egy utánozhatatlan komfortérzetet biztosít.

Ha egy kicsit trükkösek és előrelátóak vagyunk, az irodában sem kell lemondanunk erről a kényelemről! Vegyük sorra, hogy mi az, amihez hozzászoktunk, hogy pikk-pakk elérjük otthon, illetve azt is vegyük sorra, hogy ebből esetleg mi elérhető az irodában! Például tollakra , ceruzákra  jegyzetfüzetre biztosan nem lesz gondunk. Az első néhány napban rendezkedjünk be, találjuk meg mindennek a helyét az asztalunkon, töltsük fel a fiókokat és a közös hűtőt azokkal az apróságokkal, amiket már megszoktunk.Szükségünk lesz még  hordozható ételdobozra és a nélkülözhetetlen kávésbögrénkre. Ha már megszoktuk, hogy melegen fogyasztjuk a teánkat, akkor a Pandoo hőtartó termosz az irodában is remek társad lesz.

Csak pozitívan!

Sokszor a legnagyobb nehézséget a hozzáállásunk jelenti. Könnyen beleesünk abba a hibába, hogy csak arra fókuszálunk, hogy mennyi mindent vesztünk azzal, hogy vissza kell térnünk az irodába. Próbáljuk meg a sok negatív gondolatot félretolni, és koncentráljunk a sok-sok pozitív változásra, lehetőségre, amit egy ilyen váltás jelent!

Legyünk nyitottak, és gondoljunk arra, hogy tavaly március óta vártuk ezt a napot, hogy régi életünket lassan de visszakapjuk!

0