Jó hírek! A meleg napok visszatértek, és mindannyian szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni belőlük! És mi lenne erre jobb, mint egy piknik? Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy az emberek összejöjjenek, és élvezzék a jó ételeket és a jó társaságot a friss levegőn!

Noha a piknik nagyszerű ötlet ebben az évszakban, rengeteg hulladékot is generálhat … Miért? Mert amikor azt tervezzük, hogy kint étkezünk, és nem akarunk túl sok súlyt cipelni, gyakran eldobható, egyszer használatos cikkekhez fordulunk, például főzőpoharakhoz, tányérokhoz és evőeszközökhöz – és ezek általában műanyagból készülnek.

De örömmel tudatjuk, hogy a rengeteg tippünk és tanácsunk van, amelyek segítenek megkerülni ezt a problémát, és élvezheted a pikniket a környezet szennyezése nélkül. Igen, lehetséges a zero waste piknik!

Megmondjuk, hogyan …

Az egyszer használatos műanyag cikkek jó ötletnek tűnhetnek, de nem azok!

Igen, praktikusak és kényelmesek …Mindenki használt már egyszer használatos műanyag tárgyakat! Senki sem tagadhatja, hogy kényelmes. Végül is könnyűek, könnyen szállíthatók, és az étkezés befejezése után nem kell elmosnod őket! Tehát valóban megkönnyítik az életet, főleg ha nem otthon étkezel, hanem a szabadban. De vajon rendben van-e ezek használata? A műanyag mindenhol megtalálható! Mostanra mindannyian tudjuk, hogy a műanyaggyártás hozzájárul az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásához. Azt is tudjuk, hogy a műanyag globális szinten egyet jelent a rossz hulladékkezeléssel. 2019-ben a műanyag globális előállítása és elégetése 850 millió tonna szén-dioxidot juttatott a légkörbe (Plastic & Climate report).

Ez a szám önmagában elegendő ahhoz, hogy meggyőzzön minket arról, hogy idővel abbahagytuk az egyszer használatos műanyagok használatát. Keresd hát műanyagmentes alternatívákat! A jó hír az, hogy változtathatunk, ha mindenki egy kicsit változtat a szokásain, mindannyian segíthetünk a műanyagfogyasztás csökkentésében. Csak át kell gondolnunk szokásainkat – és az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk, az, hogy az újrafelhasználható tárgyaknak adunk elsőbbséget az eldobható termékek helyett. Olvasd el tippjeinket az egyszer használatos cikkek elkerülése érdekében!

Tippjeink egy hulladékmentes piknikhez!

Tippjeink egy hulladékmentes, műanyag nélküli piknikhez.

Szövet szalvéták és piknik takaró :

Az igazán sikeres hulladékmentes piknikhez nem szabad megfeledkezned a piknik takaróról! Válaszd a  nagy méretet, így rengeteg helyed lesz. És ha nincs “igazi” piknik takaród, akkor akár pamut lepedőt vagy paplanhuzatot is használhatod.

A piknik másik elengedhetetlen kelléke a szalvéta! Ügyelj arra, hogy papírszalvéták vagy konyhai tekercs helyett szöveteket használj. Használhatod a Pandoo méhviasz szalvétáját is a szendvicsek becsomagolásához.

Pandoo méhviasz csomagoló

Házikészítésű étel… Magától értetődik, hogy a piknik az ételek körül forog. Javasoljuk, hogy összpontosíts könnyen szállítható és fogyasztható snackekre, például szendvicsekre, salátákra, gyümölcsökre, süteményekre stb. Ne felejtsd, vásárolj szezonális gyümölcsöket és zöldségeket!

Pandoo rozsdamentes acél ételhordó

Miután elkészítetted a piknikből készült rágcsálnivalókat, tedd azokat Pandoo ételtartóban. Ez a hulladékmentes megoldás segít hosszabb ideig frissen tartani az ételt. Nagyon sok választási lehetőség van , fedett üvegből vagy rozsdamentes acélból készült edényektől kezdve (ez utóbbi nagyon tartós!), a méhviaszból vagy növényi viaszból készült élelmiszer csomagolásokig.

Műanyag palackok vagy poharak nem megengedettek.

Vegyél inkább egy kulacsot! Nem csak a piknikből készült harapnivalókat kell újra használható edénybe rakni. Az italodat is vidd újratölthető kulacsba. Tehát az eldobható műanyag palackok és poharak használata helyett válassz egy italos palackot! Ha belegondolunk, hogy minden percben a műanyag hulladék eldobásával milyen mennyiség kerül a tengerbe, még inkább világossá válik, hogy értelmesebb egy italos palackot használni, az eldobható műanyag palack helyett! Ha hidegen akarod tartani a vizet használj izolációs kulacsot. Ha viszont melegen szeretnéd teádat fogyasztani, arra is van megoldás. Nagyon sok választási lehetőség van ! De hogy időt takaríts meg, nézd meg weboldalunkon az újrahasználható palackokat.

Pandoo hőtartó kulacs

Nem csak jól néznek ki; 100% -ban környezetbarátak is!

Vegyünk újrafelhasználható evőeszközöket.

Nem meglepő, hogy az evőeszközökre ugyanazok a szabályok vonatkoznak! Miért nem érdemes eldobható evőeszközöket használni, ami energiát és pénzt pazarol? Egyszerűen használj újra felhasználható bambusz evőeszközöket? Válaszd a bambuszból készült evőeszközöket és tányérokat!

Pandoo rozsdamentes acél ételtartó doboz

Tegyél mindent egy bevásárló táskába vagy hűvös táskába.

Miután elkészültek az uzsonnáid és a szendvicsek becsomagolva, már csak annyit kell tenned, hogy mindent hűvös táskába, hátizsákba, bevásárlótáskába vagy akár piknikkosárba teszel. Ezen opciók bármelyike ​​jobban fog kinézni és sokkal kellemesebben hordozható, mint a műanyag megfelelője.

Bármit is csinálsz, ne hagyj magad mögött semmit!

Miután egész nap élvezted a remek ételeket, és társaságot a szabadban, győződj meg róla, hogy nem hagytál hátra kirándulásának bármilyen nyomát. Amikor piknikezni mész, elengedhetetlen, hogy pontosan úgy távozz a helyszínről, ahogyan megtaláltad, hogy ne zavarjon semmilyen természetes élőhelyet vagy ökoszisztémát.

Amikor elmész, vigyél magaddal mindent. Néhány piknikterületen vannak újrahasznosító és szemeteskukák, így természetesen használhatod őket, ha ott vannak!

Komposztálj, amit tudsz! Ha van otthon komposztdomb vagy tartály, az remek hír! Használd zöldség- és gyümölcshéjához, tojáshéjjához, gyümölcsmagjához és magjához, salátalevéhez stb. Alapvetően bármilyen szerves anyag komposztálható. Ez a “hulladék” nem kerül kidobásra a többi szeméttel, hanem csodálatos anyaggá alakul át, hogy gazdagítsa a talaját! A komposztálás ragyogó módszer a hulladék csökkentésére.

0